Blind Ambition Proeverij

Beste mensen, bedankt voor uw bezoek aan het Filmhuis om te kijken naar de documentaire “Blind Ambition”. We hopen dat U genoten heeft en aan de proeverij van Fort Sanderbout mee heeft gedaan.

De wijnen die U heeft geproefd zijn

  1. Pint Gris 2021 uit onze wijngaard
    • In onze wijngaard staan 200 stokken Pinot Gris met nog een 75 stuks aangeplant op het nieuwe veld. Bij de wijn proberen we net als bij de druiven zo min mogelijk in te grijpen. 2021 was een lastig jaar en de druiven hadden moeite om rijp te worden. Dit heeft als resultaat dat het zuur in de wijn wat hoger is en dat kun je dus ook proeven. Verder hebben we de wijn niet gefilterd om meer smaak te behouden vandaar dat de wijn niet volledig helder was.
  2. Nero Dávola 2021 van gekochte druiven
    • Om meer ervaring te krijgen om onze ambitie waar te maken hebben we ook wijn gemaakt met ingekochte druiven. De Nero ‘d Avola druiven komen van Sicilië en zijn in onze kelder verwerkt tot wijn. Deze wijn hebben we Schöttesj Courage genoemd vanwege die diep rode kleur en als eerbetoon voor de Sittardse schutters die onze stad verdedigd hebben tijdens de belegering van de Fransen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *